Mamma Mia “The Party” – Premiär


Succén MAMMA MIA! får en festlig förnyelse på Tyrol på Gröna Lund när Björn Ulvaeus presenterar MAMMA MIA! THE PARTY. Björn Ulvaeus har tillsammans med regissören Roine Söderlundh skapat en upplevelse utöver det vanliga för alla fans av MAMMA MIA!, musikalen som setts av 55 miljoner människor runt om i världen. Scenografen Bengt Fröderberg har förvandlat Tyrol på Gröna Lund till en grekisk taverna där MAMMA MIA! THE PARTY har världspremiär den 20 januari 2016.
Först kom musikalen, sedan kom filmen och nu är det dags för MAMMA MIA! THE PARTY. Upplevelsen bjuder gästerna på en grekisk fest full av ABBA-musik, dans och glädje mitt i MAMMA MIA!-världen. Det bjuds på middagsunderhållning med en läcker medelhavsbuffé signerad Samuel Cabrera med kökskollegor, i samråd med Jonas Dahlbom, ny kreativ kulinarisk ledare för Gröna Lund, som serveras direkt till bords. MAMMA MIA! THE PARTY äger rum på Tyrol vars specialbyggda miljö förför gästerna på Nikos Taverna med olivträd, fontän och dofter av medelhav.
– Att skapa en helt ny form av underhållning som MAMMA MIA! THE PARTY har varit bland de mest utmanande, men också roligaste musikprojekt jag varit med om på länge. Responsen vi fått från testpubliken har varit över förväntan och jag ser fram emot premiären den 20 januari säger, Björn Ulvaeus, exekutiv producent.
– Detta är något helt nytt. Jag har velat skapa en grekisk verklighet här i Stockholm där den ena kvällen inte är den andra lik. En illusion av att befinna sig i värmen I Grekland. Jag vill ge publiken en helt annorlunda upplevelse, allt från hur man möts I entrén, maten, ouzon, zorban till ABBAlåtar, säger Roine Söderlundh, regissör.
MAMMA MIA! har älskats av en hel värld vilket märks på intresset. Trycket på vårens biljetter har varit stort och överträffat alla förväntningar. Nu väntar vi bara på att få dra igång partyt, säger Mats Ahldén, producent på Eventum.

Video ifrån showen:

Mamma Mia “The Party”

Bilder ifrån Pressdagen:

20160114 Mats Bäcker för MAMMA MIA! THE PARTY_2

20160114 Mats Bäcker för MAMMA MIA! THE PARTY_1

20160114 Mats Bäcker för MAMMA MIA! THE PARTY_3

20160114 Mats Bäcker för MAMMA MIA! THE PARTY_4

20160114 Mats Bäcker för MAMMA MIA! THE PARTY_5

MAMMA MIA THR PARTY! LOGGA

DSC_0002

DSC_0008

 

DSC_0019

DSC_0029

DSC_0041

DSC_0044

DSC_0049

DSC_0056

DSC_0064

DSC_0070

DSC_0071

DSC_0073

DSC_0076

DSC_0081

DSC_0087

DSC_0088

DSC_0096

DSC_0097

DSC_0102

DSC_0108

DSC_0109

DSC_0114

DSC_0120

DSC_0125

DSC_0128

DSC_0138

DSC_0144

DSC_0152

DSC_0156

DSC_0162

ARTISTERNA
Anki Albertsson – KICKI Anki Albertsson är tillbaka i Sverige efter en tredje säsong med komediteatern Teatro Zinzanni i Seattle, USA. Anki har under sin karriär gjort roller i Spamalot, Mamma Mia!, Chicago, Magnus Ugglas revy, A Chorus Line, Nine, Familjen Addams, Maratondansen och Tartuffe med mera. Mellan 2008 och 2010 var hon Leading Lady på nattklubben LIDO i Paris. Anki har också medverkat på TV, bland annat i Emma Åklagare, Blank Päls och Starka Tassar, Återkomsten och C/O Segemyhr.
Mercedesz Csampai – KONSTANTINA Mercedesz är 24 år gammal. Född i Ungern och uppväxt i Sverige med en rysk mamma och ungersk pappa. Har hållit på med musik, teater och dans sedan barnsben. Gick musikskola och gymnasium på “Lilla Akademien” med piano som huvudinstrument och fiol som andra. Gick artistutbildning på “Performing Arts School” i Göteborg. Första musikalen hon medverkade i var “Tanz der Vampire” i Tyskland där hon spelade huvudrollen Sarah. Därefter spelade hon Eponine i “Les Miserables” i Danmark, var med i “Lilla Sjöjungfrun” och spelade senare Christine i “Phantom of the Opera” i Moskva.
Sussie Eriksson – MAGGAN Sussie började som barnskådis inom radio och TV en gång i tiden. Skådespelarintresset växte och tills idag har Sussie Eriksson gjort avtryck på många Svenska scener i revyer, farser och musikaler. Några av hennes uppdrag och roller där hon medverkat i, är bl.a. Parneviks Oscarsparty, ABBA The True Story (med Ankie Albertsson) på Berns, Little Shop of Horrors på China, Les Miserables på Cirkus, Alla var där på Folkan, West Side Story på Göteborgs Operan, SPÖK på Cirkus och så klart alla år med R.E.A. – Roligt. Elakt. Aktuellet på Börsen följt av Kajskjul i Göteborg och turné. Men framförallt har Sussie setts i en av huvudrollerna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia! Sussie hade också en av huvudrollerna i TV4 succén C/O Segemyhr och nu senast TV4 komedin Ack Värmeland. I somras såg ni henne i SVT på Allsången och har även medverkat i Så ska det låta och Doobidoo m.fl. program.
Michalis Koutsogiannakis – NIKOS Michalis kom till Sverige för 35 år sedan från Grekland. De sista 25 åren har han varit verksam inom teater och film som skådespelare och har arbetat på de flesta svenska institutionsteatrar. 2014 fick Michalis tidningen Kvällspostens Thalia pris för tolkningen av Caligula på Helsingborgs stadsteater. Han har varit med i filmer som bl.a. Män som hatar kvinnor (2009), Flickan som lekte med elden (2009) and Det nya landet (2000). Just nu är Michalis aktuell tillsammans med bl.a. Robert Gustafsson och Maria Lundqvist i filmen En underbar jävla Jul av Helena Bergström och förra julen medverkade han i SVTs Julkalender!
Patrik Hont – LARRY Född 1984. Kandidatexamen i Skådespeleri vid Stockholms Dramatiska Högskola 2011 (f.d. Teaterhögskolan Stockholm) samt treårig musikerutbildning vid SMK Rytmus. Har arbetat på bl.a. Stadsteatern i Stockholm och har setts i produktioner som V.D., Arnold, Momo och Happy End. Nu senast medverkade Patrik i “Cockfight” på Stadsteatern. Har även jobbat med Suzanne Osten på Unga Klara och turnerat och gästspelat med föreställningar i Frankrike, Irakiska Kurdistan och i Sverige. Medverkar i olika film och tv projekt, bl.a. SVT-serien “Ginas Show”. Patrik arbetar även som speaker, dubbare och inläsare av fack- och skönlitteratur.
Elin Andersson – CIRKUSARTIST Elin är 24 år. Började träna cirkus när hon var fem år och startade arbeta som cirkusartist vid 15 års ålder och har redan rest världen runt i sitt jobb. Gick ut Cirkus Cirkörs gymnasieutbildning år 2010 då hon även blev finalist i TV4s Talang. Har medverkat i många olika events och produktioner, bl.a. i Inferno med Joe Labero på Raffles hotel i Singapore och Burnt out punks.
Linda Olsson – LOTTA Linda Olsson, 36 år har jobbat som musikalartist i 15 år. Hon har medverkat i bl.a. Mary Poppins på Göteborgsoperan, Tiggerskan i Sweeney Todd på Stockholms Stadsteater och nu senast den kvinnliga huvudrollen Dale i musikalen Top Hat på Malmöoperan. Belönades hösten 2015 för sina rollprestationer med Annalisa Erikssons stipendium.
MUSIKERNA
Robin Svensson – PETROS Kapellmästare och musikaliskt ansvarig för olika artister och produktioner. Nu senast krogshow med Alcazar på Rondo och sommarturné med Måns Zelmerlöw. Har under många år varit fast kapellmästare för Julgalan, Måns Zelmerlöw, Shirley Clamp och Sonja Aldén.
Mija Folkesson – ATHENA Sångerska och kompositör i Grammisvinnande Orkesterpop, 5 cd-utgivningar. Har arrangerat körer och arbetat på scen och skiva med bl.a. Lisa Nilsson, Titiyo, Louise Hoffsten, Eva Dahlgren och Eric Gadd.
Daniel Bingert – STAVROS Daniel har spelat med de flesta i den svenska artist och musiker-eliten och är sedan 1985 en väl anlitad musiker, kompositör och arrangör som också gett ut egen musik. Kapellmästare i Buddy Holly Musikalen 2009-2010 med Brolle på Göta Lejon.
Pablo Cepeda – VASOS Spelar slagverk/trummor och sjunger. Har spelat, både på scen och medverkat på skivor med bl.a. Lisa Nilsson, Lill-Babs, Jerry Williams, Bo Kaspers Orkester, Dilba, Jessica Folcker, Carola, Robert Wells. Har varit med i Melodifestivalen vid två tillfällen, ena gången med DJ Mendez (Adrenaline) och andra gången som egen artist. Har även skrivit många av Mendez hits bl.a. Fiesta och Adrenaline. Dubbar och sjunger in filmer och serier.
Michael Blomqvist – DEMETRIOS Michael Blomqvist är sångare och gitarrist. Han har medverkat på turnéer, TV-galor, konserter och föreställningar med artister som: Björn Skifs, Jerry Williams, Håkan Hellström, Uno Svenningson, Måns Zelmerlöw, Maria Möller, Miss Li, Timo Räisinen, Tommy Nilsson, E-type, Eric Gadd, Andreas Johnson, Christian Waltz, Bo Kaspers Orkester, Markoolio, Alcazar, Thomas Di Leva, Eagle Eye Cherry, Orup, Tomas Ledin, Darin, Danny Saucedo, Charlotte Perelli, Peter Stormare, Christer Sjögren, Carola, Lena Philipsson, After Dark, Paul Young, Martin Stenmarck, Irma Schulz, Sven-Erik Magnusson, Niklas Strömstedt och Linda Sundblad. Michael medverkade också i den svenska uppsättningen av Mamma Mia! Han har varit chef för huskören flera gånger i Melodifestivalen och setts flitigt som körsångare och gitarrist i Allsång på Skansen.

Dela Cawa Media